BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

isolatiemateriaal

De verbeteringen in isolatiemateriaal  volgen elkaar in hoog tempo op. Steeds lukt het om materialen met nog meer voordelen en een nog hogere isolatiewaarde te ontwikkelen. Zo merken wij bijvoorbeeld dat spouwisolatie steeds beter wordt. Het blijft even breed, maar de isolatiewaarde gaat omhoog. Het werken met isolatiemateriaal brengt soms gezondheidsrisico's met zich mee, daarom raden wij aan om isolatiewerk door deskundigen te laten uitvoeren.

Soorten isolatiemateriaal

Bij woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd, is spouwmuurisolatie interessant. Om een woning energieneutraal te maken, combineert u de spouwmuurisolatie met verdere isolatie aan de binnenkant of buitenkant van de gevel. Dat kunt u doen met minerale materialen, maar ook met synthetisch isolatiemateriaal zoals schuim, EPS en PUR isolatieplaten.

Mineraal isolatiemateriaal

Glaswol en steenwol zijn minerale materialen. Ze zijn duurzaam, bevatten geen chemische bestanddelen en zijn vrijwel onbrandbaar. Ook hebben deze soorten isolatiemateriaal goede geluidswerende eigenschappen en zijn het flexibele materialen. Glaswol en steenwol kunnen echter wel minerale vezels bevatten die schadelijke gezondheidseffecten kunnen veroorzaken.

Synthetisch isolatiemateriaal

Synthetisch isolatiemateriaal komt vaak voort uit delfstoffen die diep uit de bodem komen, meestal afgeleide aardolieproducten. PUR staat voor polyethuraan. Wij verkopen PUR isolatieplaten die wij voor u op maat kunnen zagen. PUR kan ook als schuim in de spouwmuur worden geïnjecteerd. PUR is waterafstotend en tast geen leidingen aan, maar kan wel gezondheidsklachten geven. EPS staat voor Expanded Poly-Styrene en is bekend als piepschuim. Het wordt gemaakt van aardolie. EPS heeft goede isolerende en geluidwerende eigenschappen en is recyclebaar. Nadeel is dat het niet flexibel en niet milieuvriendelijk is.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan...Bel mij