BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

Historie bpg

 • 1929

  Het begon allemaal in 1929, toen grootvader Piet Wijnen begon met waterputten en de verkoop van cement. Hij werd in de regio bekend als 'Cementepietje' en bouwde een goede naam op. In de loop der jaren breidde het bedrijf haar assortiment in bouwmaterialen uit en werd Wijnen een begrip in de regio.

  Piet Wijnen legt de basis voor het familiebedrijf. Hij begint met waterputten en breidt zijn handel uit met de verkoop van cement en aanverwante artikelen.

 • 1970

  De 4 zonen van Piet nemen de zaak over. Zij laten een nieuwe loods en een kantoor bouwen.

 • 1996

  De derde generatie van de familie Wijnen neemt de zaak over: Wiet Wijnen.

 • 2004

  BPG Wijnen viert haar 75-jarig bestaan.

 • 2007

  BPG Wijnen treedt toe tot de 4Plus Bouwmaterialen. Een inkoopcombinatie van handelaren in bouwmaterialen. Essentiële zaken, zoals productmanagement, inkoop en facturering worden vanaf nu centraal geregeld. Een belangrijke stap tot verdere professionalisering, waarbij ze nog beter aan de wensen van aannemers en afbouwbedrijven kan voldoen.

 • 2011

  Na 2 jaar verbouwen is het gehele bedrijf en buitenterrein vernieuwd. De bestaande magazijnhal is opgeknapt en er is een nieuwe hal naast gebouwd. Ook wordt er een nieuw kantoor gebouwd, met daarin onder andere een showroom en een presentatieruimte.

 • 2011

  Wijnen sluit zich aan bij de BPG-formule en heet vanaf nu BPG Wijnen. Hiermee speelt ze in op de dynamische en veranderlijke bouwmarkt. Het bedrijf kan haar klanten hierdoor hoogwaardige materialen tegen scherpe prijzen bieden. Ook het aanbod en de leverbetrouwbaarheid worden hiermee verder geprofessionaliseerd.

Bel mij