BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

stenen

De keuze voor de steen is bepalend voor de uitstraling van een woning of aanbouw. Daarom is het handig om onze showroom te bezoeken, waar u een indruk krijgt van ons ruime assortiment aan stenen. Zodra de keuze is gemaakt, kunnen wij de gewenste stenen - en aanverwante artikelen zoals cement, zand en ankers - met eigen vervoer leveren.

Soorten stenen

Naast de gebruikelijke gevelbakstenen hebben wij ook betonstenen, grasbeton en isolerende bakstenen in ons assortiment. Gevelbakstenen zijn grotendeels gemaakt van rivierklei. Vanwege de vraag naar verschillende kleuren gevelbaksteen, wordt het gemaakt van verschillende soorten klei. De verschillende kleimengsels leiden tot verschillende kleuren. Gevelbakstenen zijn duurzaam, kleurvast en milieuvriendelijk. Isolerende bakstenen zijn ook gemaakt uit gebakken klei, maar voor het bakken wordt de klei vermengd met zaagmeel of polystyreenkorrels. Tijdens het bakken verbranden deze stoffen, waardoor holle poriën in de gebakken steen ontstaan. Deze gaten verhogen de poreusheid van de steen en maken hem lichter in gewicht. Dat maakt deze bakstenen geschikt voor thermisch isolerend metselwerk. Grasbeton stenen zijn ruitvormige stenen met gaten erin, die voor bermen en parkeerplaatsen worden gebruikt. Deze zijn zeer geschikt voor de tuin. 

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan...
 

Bel mij