BPG maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content via social media te delen en om de inhoud van de site af te stemmen op uw voorkeuren. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door deze melding te accepteren of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in. 
Meer informatie

sierbestrating

Met sierbestrating geeft u een mooie uitstraling aan een terras, oprit of een pad in de tuin. Bij BPG Wijnen vindt u vele soorten sierbestrating. Kom inspiratie opdoen in onze showtuin. Wij helpen u graag de soort sierbestrating te kiezen die past bij uw project en uw budget. Deze kunnen wij met eigen vervoer leveren.

Ook geven wij u tips om sierbestrating zo aan te leggen, dat het niet verzakt. Dat begint met het aanleggen van een goed zandbed. Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen. Het zou ook zonde zijn als er onkruid tussen uw zorgvuldig aangelegde sierbestrating doorkomt. Gebruik daarom een antiworteldoek om te voorkomen dat wortels naar de oppervlakte groeien. En gebruik eventueel onkruidverdelger om bestaand onkruid weg te halen.

Sierbestrating kiezen

Sierbestrating is er in 4 soorten: bakstenen, betonnen, halfverharde en natuurstenen bestrating. Welke sierbestrating u kiest, hangt af van wat u het belangrijkst vindt: kosten, uitstraling of milieu.

Bakstenen sierbestrating gaat lang mee en is daardoor erg milieuvriendelijk. Het is kleurvast en geeft een nostalgische uitstraling.
Betonnen sierbestrating is veelzijdig en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Ook betonnen stenen gaan jarenlang mee en zijn kleurvast. De uitstraling is moderner dan bij andere sierbestrating.
Met halfverharde sierbestrating bedoelen we split en grind. Deze materialen zijn goedkoop en gemakkelijk te verwerken. Split bestaat uit hoekige steentjes, die geschikt zijn om een wandelpad van te maken. Grind is ronder.
Natuurstenen sierbestrating is populair omdat het een natuurlijke uitstraling heeft. Het is wel duurder dan andere soorten bestrating en niet altijd milieuvriendelijk. Onder natuursteen vallen leisteen, marmer, graniet en hardsteen.

Klik op deze link om naar het assortiment te gaan...

Bel mij